BÄSTA TRÄNINGSTIPSEN FÖR 2020

God fortsättning till er alla träningsnördar där ute, nu laddar vi om för ännu ett år av nya personbästa, större muskler och bättre uthållighet! För många är ett nytt år en bra chans att komma igång med sin träning igen och det vill vi självklart uppmuntra genom att dela med oss av våra bästa träningstips och kosttillskott för att du ska lyckas med dina nyårslöften.

Vi tycker att det absolut viktigaste är din inställning och anser inte att något kosttillskott kan ersätta hårt arbete och disciplin. Däremot kan det både vara kul att lära sig lite mer om hur kosttillskott fungerar samt dra nytta av de fördelar som kosttillskott ändå medför. Men du är väl förmodligen så ivrig att åka till gymmet så vi börjar med tipsen på en gång!

 

Lägg inte för stort fokus på de olika målen
Men att inte fokusera på målen låter ju inte som ett bra tips tänker du säkert nu och det har du helt rätt i. Det vi menar med att inte lägga för stort fokus på målen är inte att du helt ska strunta i din utsatta mål, det är en bra morot och något bra att jobba mot. Vi menar att det är väldigt lätt att man dock är så inställd på att uppnå sitt mål att t.ex. nå en viss vikt eller marklyfta en viss vikt att när man väl har gjort det så är det lätt att sluta vara motiverad. Istället för att ha en temporär period av ökat fokus på att gå ner i vikt eller springa snabbare så tycker vi att man istället försöka göra det till en långsiktigt hållbar livsstil. Det är lätt att man går tillbaka till sin gamla livsstil efter att man uppnått ett visst mål och då är det ju ingen direkt mening att ha målet i första hand.

Om du har som mål att lyfta en viss vikt i till exempel marklyft till sommaren så tycker vi det är bättre att du istället har ett mål att du vill öka vikten med ett visst antal kilo varje vecka/månad/kvartal. Det blir ett progressivt mål som aldrig riktigt uppfylls till fullo och du kommer alltid att ha en ny målvikt att sträva mot samtidigt som du får tjäna lyckan och stoltheten av att ofta nå dina delmål.

 

Lär dig hur du ska träna
Det låter kanske uppenbart för många men vi ser allt för många personer i gymmet som skulle kunna förbättra sina resultat otroligt mycket bara de lärde sig att träna korrekt. Att träna korrekt är enligt oss att man utför en viss övning på ett sådant sätt att du maximerar effekten av varje enskild repetition. Men det är inte helt rätt att bara kliva rakt in i gymmet och börjar utföra en övning på precis rätt sätt, det är faktiskt rätt svårt och kräver att du verkligen lägger ner lite energi och tid på att förstå bland annat vilken muskel som ska arbeta, hur den muskeln fungerar och varför övningen aktiverar muskeln.

Det absolut lättaste är att man tränar med en person som är mer erfaren än dig själv, denne person kan då förhoppningsvis instruera dig på plats om vad du bör tänka på och vilka förbättringar du kan göra. Eller varför inte anlita en pt för en genomkörare.

 

Använd de få genvägar som finns
Även om vi tidigare sa att kosttillskott inte kan ersätta hårt arbete och disciplin så kan de absolut hjälpa dig på traven, dessutom tycker i alla fall vi att det är kul och spännande att lära sig hur kosttillskotten fungerar. Viktigt att poängtera är att vi inte tycker att alla kosttillskott nödvändigtvis behövs om du är relativt ny i gymmet utan då skulle vi förespråka de följande två kosttillskotten:

Proteinpulver i form av kasein och vassle

Det absolut mest grundläggande kosttillskottet genom tiderna. Ett proteinpulver är förmodligen världens bästa uppfinning för oss träningsnördar. Kolla vad vi erbjuder i vår butik!